Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 15 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 poriluk
250 g šampinjona
400 g filea purećih prsa
1 žlica maslinova ulja
400 g špageta
800 ml povrtnog temeljca
200 g vrhnja za kuhanje
2-3 grančice bosiljka
sol i papar
Priprema:
Očistite poriluk, operite ga i narežite na kolute. Očistite gljive i narežite ih na četvrtine ili osmine. Meso narežite na kockice ili trakice. U veliku tavu visokih rubova stavite uje pa prodinstajte meso. Dodajte poriluk i gljive pa dinstajte još pet minuta. Špagete prelomite na pola, dodajte u zdjelu, začinite, zalijte temeljcem i vrhnjem i kuhajte na slaboj vatri 11-12 minuta, sve dok nisu kuhani, odnosno kad tjestenina upije tekućinu. Nasjeckajte bosiljak, dodajte ga u jelo te začinite solju i paprom.
GOTOVO U POLA SATA
Kremasta tjestenina s puretinom, šampinjonima i porilukom savršen je ručak za svaki dan
Ovo jednostavno jelo bit će idealan ručak kroz tjedan, a najbolje od svega, priprema vam neće oduzeti više od pola sata
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....