Pred vama je nešto malo drugačiji recept za tjesteninu. Iako će vam trebati možda nešto više vremena na pripremu, vjerujte vrijedi svake minute. Svidio nam se recept Mate Jankovića, koji je svojevremeno podijelio na društvenim mrežama, a mi smo ga isprobali na jednom od naših vikend druženja.
U nastavku šaljemo još nekoliko Matinih uputa kako bi vam kuhanje ispalo što uspješnije:
1. Mate je koristio teleću kobasicu, a mi svinjsku ali svakako je izvadite van crijeva i nasjeckajte na komadiće
2. Nemojte štedjeti na maslacu, a ako ste u mogućnosti koristite onaj sa začinskim biljem
3. Kobasicu pržite na vrućoj tavi i nemojte dodavati druge masnoće
4. Nakon pečenja kobasicu izvadite na tanjurić, a u već korištenoj posudi nastavite dinstati povrće
5. Kod termičke obrade povrća bitno je smanjiti vatru i dinstati na niskoj temperaturi
6. Rajčice možete zamijeniti pelatima. Ako radite s cherry rajčicama nije ih potrebno guliti, a ostale sorte bi trebalo ofuriti u kipućoj vodi i skinuti im kožu
7. Koristite barrique jabučni ocat umjesto običnog
8. Sačuvajte vodu od kuhanja tjestenine, trebat će vam kod završavanja umaka
9. Ne zaboravite parmezan umiješati na kraju u sam umak te posipati neposredno prije posluživanja
Trebat će vam:
meso 2 teleće kobasice
maslac
2 naribane mrkve
bijeli dio jednog poriluka
100 grama sjeckane pancete
5 češnjeva češnjaka
1 tikvica
sol i papar
majčina dušica
malo jabučnog octa
4 oguljene rajčice
tjestenina po želji
parmezan
Priprema:
Meso kobasica prepržite na suhoj tavi da dobije lijepu tamnu boju. Maknite iz tave te u nju stavite žlicu maslaca. Otopite ga i na njega dodajte sjeckani bijeli dio poriluka. Malo prodinstajte te dodajte pancetu, naribanu mrkvu i češnjak. Vratite meso od kobasica te dodajte oguljene i nasjeckane rajčice. Sve dobro poslite i popaprite te začinite majčinom dušicom. Podlijte s malo vode i kuhajte na laganoj vatri dok se voda ne reducira. Tjesteninu skuhajte jednu minutu u kipućoj i posoljenoj vodi. Malo vode od kuhanja sačuvajte. Ubacite tjesteninu, zajedno s vodom u umak. Kuhajte dok tjestenina ne bude u potpunosti kuhana. Dodajte malo octa i sjeckanu tikvicu. Završite sa žlicom maslaca i šakom parmezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....