Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
1 manji komad celera
300 g pilećih prsa ili drugih komada piletine bez kosti
1 tikvica prema želji
300 g riže
malo kurkume, kumina i drugih začina prema želji
svježi peršin
50 g maslaca
500 ml temeljca (pilećeg ili povrtnog) ili vode
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije sa svih strana zapecite komadiće piletine. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte zatim ribanu mrkvu i celer, a potom i tikvicu i drugo povrće koje koristite. Pirjajte pet minuta pa dodajte rižu. Podlijte temeljcem ili vodom. Vratite piletinu i pustite da se krčka. Kada tekućina ispari, dodajte još. Kuhajte dok riža ne omekša, dodatno začinite prema potrebi i na kraju umiješajte kockice maslaca. Pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.