ULTIMATIVNI FAVORIT

Kremasta riža s piletinom i povrćem jedan je od onih ručkova koje vole i mali i veliki

 Siims/Getty Images
Pripremite korjenasto povrće, piletinu i rižu, dobro bi bilo pri ruci imati i temeljac, pokoji začin i bacite se na kuhanje

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 manji komad celera

300 g pilećih prsa ili drugih komada piletine bez kosti

1 tikvica prema želji

300 g riže

malo kurkume, kumina i drugih začina prema želji

svježi peršin

50 g maslaca

500 ml temeljca (pilećeg ili povrtnog) ili vode

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije sa svih strana zapecite komadiće piletine. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte zatim ribanu mrkvu i celer, a potom i tikvicu i drugo povrće koje koristite. Pirjajte pet minuta pa dodajte rižu. Podlijte temeljcem ili vodom. Vratite piletinu i pustite da se krčka. Kada tekućina ispari, dodajte još. Kuhajte dok riža ne omekša, dodatno začinite prema potrebi i na kraju umiješajte kockice maslaca. Pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 09:08