Trebat će vam:
8 kriški slanine
1 žlica maslinova ulja
1 srednja glavica luka
1 veći krumpir
5 - 6 sušenih rajčica
3 režnja češnjaka
½ žličice talijanskog začina
1,2 l pilećeg temeljca
200 g bijelog graha iz konzerve
100 g mladog kelja
120 ml gustog vrhnja
½ žličice soli
svježe mljeveni crni papar
naribani parmezan
Priprema:
Ulijte maslinovo ulje u duboku tavu, ubacite usitnjenu slaninu i kad se ona kratko ispeče, umiješajte usitnjeni luk i na kockice narezani krumpir. Pecite na srednje jakoj vatri uz često miješanje dok povrće ne omekša. Dodajte usitnjeni češnjak i talijanski začin prema želji pa pecite još minutu. Dodajte narezane sušene rajčice i pileći temeljac te pustite da lagano kuha na srednje jakoj vatri. Poklopite, smanjite temperaturu na srednje nisku i lagano kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša do kraja. Posolite i začinite paprom po ukusu. Dodajte bijeli grah koji ste isprali i ocijedili, narezani mladi kelj i vrhnje, pa opet zakuhajte. Kuhajte dodatnih 5 - 10 minuta. Poslužite vruće, a po vrhu naribajte parmezan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....