RUČAK U SAT VREMENA

Kremasta juha od buče najbolje se slaže uz hrskave tople sendviče sa sirom

 Robynmac/Getty Images/istockphoto
Juha od buče često nam nije dovoljno zasitna sama po sebi pa je volimo spojiti s omiljenim sendvičima iz tave

Trebat će vam:

1 buča

prstohvat cimeta

prstohvat muškatnog oraščića

1 žličica soli

malo papra

maslinovo ulje

voda ili povrtni temeljac

4-8 kriški kruha

200 g mozzarelle

100 g cheddara ili drugog topljivog sira

100 g maslaca

Priprema:

Buču najprije očistite i narežite na manje komade. Pospite je sa soli, paprom i maslinovim uljem, i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta ili dok ne omekša. Za to vrijeme na tavi otopite 10 g maslaca. Svaki komad kruha s obje strane premažite tankim slojem maslaca. Na polovicu kriški dodajte sir i poklopite drugom polovicom. Zapecite na tavi s obje strane dok se sir ne rastopi. Za to vrijeme buča bi već trebala biti gotova. Prebacite je u blender, dodajte temeljac, cimet i muškatni oraščić. Dodatno začinite prema želji, pretvorite u kremastu juhu i poslužite uz tople sendviče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 22:12