TRADICIONALNI USKRS

Kozletina ispod peke

 Mario Kučera
Svečana peka!

Trebat će vam:

kozletina u komadima (može i janjetina)
mladi krumpiri
mrkva
dvije, tri grančice ružamrina
maslinovo ulje
2 dl bijelog vina
sol

Mario Kučera

Priprema:

Narezano meso posoliti. Krumpire ostaviti u kori, samo ih dobro operite. Ako su manji, ostavite ih u komadu, veće prepolovite. Mrkvu narežite na deblje komade. Poredajte meso i povrće u veću posudu, prelijte maslinovim uljem, vinom i ulijte i malo vode. Preko svega poslažite grančice ružmarina. Stavite posudu pod peku i pecite oko 2 sata. Ako nemate peku, meso pecite na isti način u pećnici, dakle u posudi s poklopcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 20:00