VIRALNI HIT

Korisnici društvenih mreža ludi su za receptom za zobenu kašu, ima već 11,5 milijuna pregleda

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Možda ste i vi jedni od onih koji su ovo jelo uvijek spravljali samo na klasičan način, pa vas iznenadi da može i drugačije.

Zobena kaša jedno je od onih jela koje ili voliš ili ne voliš, teško da postoji između. I nekako je logično, iako sad ispada da smo vjerojatno bili u krivu, da se radi samo kao slatko jelo, bilo za doručak ili kao međuobrok.

U nju smo stavljali svježe sezonsko voće, od malina, jagoda, kupina i borovnica, preko krušaka i jabuka, do naranča, mandarina, pomela ili grejpa. Uz dodatak orašastih plodova, čokolade, kokosa i željenog biljnog mlijeka dobili bismo savršen obrok kojim se preporučalo započeti dan.

Trebale su, čini se, proći godine, pa da otkrijemo kako zobena kaša zapravo uopće ne mora biti slatka! Jako lijepo je to demonstrirala jedna registrirana dijetetičarka (odnosno, po definiciji osoba koja je stručnjak na polju prehrane, odgovorna za savjetovanje klijenata u vezi s prehranom i pomaganjem u promicanju zdravog načina prehrane). Naime, kada je prije niti mjesec dana na svojim Instagram i TikTok profilima Kylie Sakaida podijelila video recept svoje inačice zobene kaše na slani način, zasigurno nije ni sanjala kakav će se hype nastati oko toga. U ovom trenutku na obje je platforme skupila više od 11,5 milijuna pregleda videa.

U ovom receptu, Kylie zakuha pileći temeljac, potom dodaje svježi mladi špinat, soja sos i tek onda zobenu kašu, koju će prokuhati svega jednu minutu. Za kraj, u kuhanje dodaje žličicu oyster sosa (umaka od kamenica). Kad zobenu kašu servira u tanjur, na nju stavlja jaje pečeno na oko s obje strane kako bi dobilo koricu od bjelanjaka, a opet da žutanjak ostane mekan i sve pošteno začini čili uljem.

Ako vam do sad nikako nije "sjedala" slatka varijanta zobene kaše, možda je ovo prigoda da joj date drugu priliku. Naravno, vaša ne mora biti po ovom receptu, vi se poigrajte sa svojim omiljenim namirnicama - gljivama, porilukom, bučom, pa čak ribom, plodovima mora i mesom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:54