Navedeni sastojci dovoljni su za pripremu tarta promjera 25 cm ili 10 manjih tartova.
Za tijesto će vam trebati:
230 g glatkog brašna
90 g šećera u prahu
40 g bademova brašna
1 jaje
1 žumanjak
3 g soli
korica jednog limuna
pola mahune vanilije
140 g maslaca sobne temperature
Za pečenu kremu od čokolade trebat će vam:
170 g tamne čokolade 60%
30 g mliječne čokolade 35%
150 g mlijeka
150 g slatkog vrhnja
1 jaje
10 g meda
Priprema:
1. Pomiješajte jaje i sol.
2. Mekani maslac pomiješajte sa šećerom u prahu i začinima samo da se spoji.
3. Dodajte bademovo brašno i jaje pa sve sjedinite. U brašno dodajte smjesu s maslacem.
4. Lagano povežite kako se ne bi razvio gluten i razvucite rukama kako biste provjerili da nema grudica.
5. Spremite u hladnjak na najmanje jedan sat. Razvaljajte tijesto i rasporedite u kalupe.
6. Pecite na 160 °C dok tijesto ne poprimi boju, ako radite veliki tart to je oko 20 do 25 minuta, koristite opciju s ventilatorom.
7. Želite li da baza tarta izgleda urednije, rubove izravnajte pomoću ribeža za limun ili sir.
8. Otopite čokolade do 45 °C. Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje pa ih lagano zagrijavajte dok se ne pojave mjehurići i dodajte med.
9. Dodajte ih u čokoladu u tri navrata uz miješanje. Dodajte razmućeno jaje.
10. Dobro promiješajte i kremom napunite tijesto.
11. Pecite na 150 °C bez ventilatora oko 12-15 minuta. Sredina treba ostati drhtava.
Priču o slastičarnici Pierre na zagrebačkoj Ljubljanici potražite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....