Dobar stari kolač s jabukama, s malo drugačijim sastojcima. Vlažnost mu daje domaća sočna skuta i u potpunosti zamjenjuje maslac ili ulje. Kombinacija brašna bez glutena i mljevenih lješnjaka upotpunjuje okus, a kao posebno iznenađenje tu je i marcipan. Vrijedi ga isprobati što kažete?
Ovako je naša Tamara, inače autorica bloga Ave Dulcis opisala svoj fenomenalan kolač s jabukom i skutom, a na vama je red da ga isprobate:
Trebat će vam:
- 100gr bezglutenskog brašna
- 80 gr zobenog bezglutenskog brašna
- 50gr mljevenih lješnjaka
- 30 gr heljdinog brašna
- 200 gr kravlje skute
- 3 jaja
- prašak za pecivo
- 100 gr tamnog muscovado šećera
- 2 žlice javorovog sirupa
- mahuna vanilije
- mrva soli
- korica dva bio limuna
- 100ml mlijeka
- 50gr marcipana
- 3 kisele jabuke
Cijeli recept pročitajte OVDJE .
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....