Trebat će vam:
Biskvit:
125 g glatkog brašna 125 g oštrog brašna 75 g šećera 100 ml ulja 3 jaja 1 vanilin šećer 1 velika jušna žlica praška za pečenje 1 žlica ruma |
Nadjev:
200 g bijele čokolade 500 g mascarpone sira 200 ml vrhnja za šlag 2 pune šake kokosovog brašna 50 ml soka od ananasa 30 ml ruma 1 velika žlica meda (ako volite slatke okuse dodajte još meda) |
*dodatno kokosovog brašna ili još bolje čipsa za dekoraciju
Priprema:
U posudi pomiješajte obje vrste brašna i prašak za pecivo. Jaja izradite sa šećerom, a potom dodajte i ostale mokre sastojke. Potom mokre dodajte suhim sastojcima i pažljivo miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C dvadesetak minuta. U međuvremenu pripremite nadjev. U posudi otopite bijelu čokoladu i dodajte joj 2 žlice ruma. Tako pripremljenu bijelu čokoladu dodajte mascarponeu i čvrsto istučenom šlagu. Dodajte dvije dobre šake kokosovog brašna, zatim sok od ananasa i jednu žlicu meda. Stavite u hladnjak kako bi se krema stisnula. Kad je biskvit gotov pustite ga da odmori, a zatim ga prepolovite, a ako vam je ispao nešto viši možete i na tri dijela pa između svakog obilno stavite nadjeva kao i po površini koju ćete potom velikodušno posipati kokosovim čipsom.
Isprobajte i čokoladni kolač sa suhim smokvama i crnim vinom, čokoladni kolač s konjakom i peperoncinima, pitu s kremom od vanilije i kruškama u viskiju te browniese s crnim pivom i karamelom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....