No, s obzirom na to da nas tržnica još uvijek ne obasipa šarenim blagodatima proljeća, pokušala sam za vas pronaći zanimljivu glavnu temu. Već dulje vrijeme planiram pisati o tome i samo samo čekala pravu priliku da to i ostvarim. Htjela sam vam pokazati kako pripremiti stol za jedno gurmansko druženje s dragim gostima, među kojima su i djeca.
Flatbread je nešto između tortilje i pita kruha, a prednost mu je mekoća i praktičnost kada želite ponuditi širi spektar jela. Mogućnosti i kombinacije okusa su beskonačne, a ja sam se odlučila za one nama poznatije i nabavom pristupačne.
“Pulled” piletina, odnosno sporo kuhana i rastrgana piletina, naprosto se topi u ustima, a vegetarijanski dodatak našem stolu dolazi u obliku slatkog “chillija” sa slanutkom, koji bi mogao proći i kao egzotična vege šalša. Uz ova crvena punjenja trebao nam je i osvježavajući bijeli umak s lukom i kukuruzom, a od dodataka možete staviti što god volite i što vam sezona donosi i dopušta.
Šarena salata od dvije vrste kupusa, mrkve i kisele zelene jabuke izvrstan je hrskavi kontrast zrelom avokadu i punoći okusa trgane piletine. Moja je malena jela sve od navedenog, tako da vas ne brine egzotičnost ove hrane jer ju je odobrila i jedna mala gurmanica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....