Priprema: 15 min
Pečenje 30 min
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 velika konzerva graha
150 g špeka
1 crvena paprika
1 velika mrkva
1 velika glavica luka
2 češnja češnjaka
1 žlica svinjske masti
100 ml temeljca
1 žličica dimljene mljevene paprike
mljevena ljuta paprika (po želji)
sol i papar
lovorov list
Priprema:
Nasjeckajte luk. Nasjeckajte češnjak. Špek narežite na kockice. Uključite pećnicu na 180 °C. Na kockice narežite papriku i očišćenu mrkvu. U tavi, na masti dinstajte luk dok ne omekša, potom dodajte češnjak pa špek. Dodajte papriku i mrkvu, malo podlijte temeljcem i ostavite da se krčka na slaboj vatri desetak minuta. Dodajte procijeđeni grah, promiješajte i zalijte temeljcem. Začiniti dimljenom mljevenom paprikom i prema želji ljutom paprikom. Sve premjestite u kalup za pečenje pa stavite u pećnicu otprilike na pola sata.
OVO SE NE ODBIJA
KLASIK KOJI VOLIMO: Zapečeni grah sa špekom savršen je ručak za hladnije dane
Zapečeni grah jedan je od onih klasika kojima se uvijek volimo vratiti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....