SLAVONSKI RECEPT

KLASIK KOJI SIGURNO NISTE DUGO KUHALI: Njome su se liječili i bolesni, a danas ju rijetko susrećemo!

 Matija Turkalj
Grije dušu!

Trebat će vam:

1 dcl ulja
1 komadić češnjaka
4 žlice brašna
1.3 l hladne vode
1 žličica crvene paprike
2 žličice soli
2 jaja

Matija Turkalj

Ulje stavite u lonac, dodajte mu nasjeckani češnjak te popržite toliko da malo zamiriše. Na to dodajte brašno neprestano miješajući i pržite dok malo ne potamni. Potom dodajte hladnu vodu, crvenu papriku i sol. Kuhajte na laganoj vatri dok ne prokuha, nastavite miješati kako se zafrig ne bi zalijepio za dno posude. Nakon što prokuha dodajte 2 izmućena jaja i kuhajte još nekoliko minuta. Po želji možete u juhu dodati i rižu ili uz gotovu juhu poslužiti narezani kruh, propečeni ili ne ovisno o ukusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:25