Za tijesto: 100 g glatkog brašna Za srednji sloj: 100 - 120 g grubo nasjeckanih oraha ili badema Za posip: grubo nasjeckana čokolada |
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 180 °C i namastite pleh i blago ga pospite brašnom. U posudi izradite u homogenu smjesu komadiće maslaca, brašno i šećer, a zatim tako dobiveno tijesto pecite kojih 10 minuta na plehu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. U međuvremenu izmiješajte nasjeckane orahe, kokos i
namaz karamele u jednoličnu smjesu. Karamelu ćete dobiti od pola litre punomasnog mlijeka, 20 g maslaca, 150 g šećera, žličice vanilije i prstohvata soli. Pustite mlijeko da zavri, zatim ga maknite s vatre pa dodajte sve preostale sastojke. Lagano miješajte i nemojte više stavljati na vatru. Ta smjesa također se mora stisnuti,
najbolje preko noći u hladnjaku, ali već ga možete kupiti i u boljim prodavaonicama. Tako dobivenu smjesu jednolično razmažite po napola pečenom tijestu i pecite još kojih 15 minuta. Kad se cijela
smjesa malo ohladi, grubo naribajte čokoladu, a kad se sve sjedini, izrežite na prutiće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....