Za tortilje će vam trebati:
250 g brašna
30 ml suncokretova ulja
3 žlice grčkog jogurta
2 žličice praška za pecivo
sol
50 - 70 ml vode
Za punjenje:
2 veća odreska
200 g cheddar sira
paprika, rajčica, kukuruz i drugo prema želji
Priprema:
U zdjelu ubacite sve sastojke i umijesite tijesto. Ne trebate ga mijesiti predugo, ali trebate dobiti glatku, meku kuglu. Prema potrebi dodajte još vode ili brašna, ali budite oprezni da ne pretjerate. Kada je tijesto gotovo, prekrijte ga i pustite da stoji 20-ak minuta. Zatim ga podijelite na šest jednakih dijelova i svaki razvaljajte u tanki krug. Suhu tavu dobro zagrijte i pecite jednu po jednu tortilju. Pecite je s jedne strane dok se ne pojave mjehurići i poprimi boju, okrenite, pa pecite još minutu s druge strane. Tortilje stavite na vlažnu krpu, jednu na drugu. Odreske ispecite na tavi pa ih narežite na ploškice. Povrće kratko pirjajte na tavi sa začinima prema želji, tek da omekša i pusti vodu. Na tortilju stavite povrće, dodajte meso, pospite sirom i preklopite drugom tortiljom. Zapecite na tavi kako bi se sir otopio. Režite na trokute i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....