ZABORAVITE PEKMEZ

Kako to radi naš poznati chef: ovo je jedini recept za palačinke koji vam od sada treba

 Marko Miscevic/Cropix
Kako nam je pokazao chef Christian Misirača, za ove palačinke neće vam trebati pekmez ili džem, dovoljni su i med, limun i dobro ulje

Trebat će vam:

250 g brašna (200 glatkog i 50 oštrog)

2 jaja

500 ml mlijeka

50 g otopljenog maslaca

2 vrećice vanilina šećera

prstohvat soli i sode bikarbone (umjesto mineralne vode; ako nemate sode bikarbone, poslužit će i prašak za pecivo)

korica limuna

Postupak:

Jaja pjenasto umutiti, dodati mlijeko te malo po malo umiješati ostale sastojke, pritom pazeći da ne ostanu grudice. Na kraju dodati naribanu koricu limuna.

Pustiti smjesu da se odmori u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Na jako zagrijanu tavu za palačinke dodati malo ulja te peći palačinke. Palačinku složiti u trokut te naribati limunovu koricu za aromu, sve preliti medom od lavande i maslinovim uljem Ascolana Tenera Belić.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:19