Juneća pržolica sa salsom od ljutike i ukiseljenim šampinjonima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 150 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,2 kg pržolice s kosti
  • 200 g ljutike
  • 1 kg šampinjona
  • 1, 5 dcl maslinova ulja jačeg okusa
  • 1 dcl vinskog octa
  • peršinov list, po želji
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • krupna morska sol
  • salamura za kiseljenje iz recepta s lešadom od teleće koljenice i svinjskog repa

Priprema

1. korak

Pržolicu ostavite pola sata na sobnoj temperaturi, pa je zatim blanširajte nekoliko minuta u kipucoj vodi. Nako toga prebacite je u lonac s mlakim pilećim temeljcem i pustite da se lagano kuha (ne smije zakipiti) gotovo dva sata ovisno o jačini plina ili grijaće ploče.

2. korak

Za salsu sitno nasjeckajte ljutiku i pomiješajte je s maslinovim uljem, octom i peršinom te začinite po želji. Lešadu posolite tek kada je servirate na pladanj. Za ukiseljene šampinjone vrijedi recept s prethodne stranice (salamura za kiseljenje povrća).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 07:47