Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 150 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,2 kg pržolice s kosti
- 200 g ljutike
- 1 kg šampinjona
- 1, 5 dcl maslinova ulja jačeg okusa
- 1 dcl vinskog octa
- peršinov list, po želji
- 1,5 l pilećeg temeljca
- krupna morska sol
- salamura za kiseljenje iz recepta s lešadom od teleće koljenice i svinjskog repa
Priprema
1. korak
Pržolicu ostavite pola sata na sobnoj temperaturi, pa je zatim blanširajte nekoliko minuta u kipucoj vodi. Nako toga prebacite je u lonac s mlakim pilećim temeljcem i pustite da se lagano kuha (ne smije zakipiti) gotovo dva sata ovisno o jačini plina ili grijaće ploče.
2. korak
Za salsu sitno nasjeckajte ljutiku i pomiješajte je s maslinovim uljem, octom i peršinom te začinite po želji. Lešadu posolite tek kada je servirate na pladanj. Za ukiseljene šampinjone vrijedi recept s prethodne stranice (salamura za kiseljenje povrća).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....