Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 250 g kukuruza (smrznutog ili iz konzerve)
- 2 mrkve
- 1 peršin
- 1 jaje
- glatko brašno
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Na maslinovom ulju zažutite narezani luk, podlijte s malo vode da vam ne zagori. Kada luk postane staklast, dodajte na kolutove narezanu mrkvu i peršin te peršinov list.
2. korak
Par minuta ostavite da se dinsta pa dodajte kukuruz. Podlijte pilećim temeljcem ili vodom. Ako koristite smrznuti kukuruz, trebat će mu desetak minuta da se skuha, dok onaj iz konzerve operite i dobro ocijedite. Posolite i malo popaprite.
3. korak
Od brašna i jaja napravite gušću smjesu pa zakuhajte noklice. Žličicom grabite smjesu i stavljajte ih u juhu, za par minuta će isplivati na površinu.
Savjet: juhu možete napraviti s pilećim mesom i iznutricama, a možete je i izraditi u blenderu i propasirati. Dobit ćete finu gustu juhu koju možete jesti uz pogaču ili kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....