Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 tanja poriluka, narezana na tanke kolutiće
- 1 konzerva bijeloga graha
- 1l povrtnog ili pilećeg temeljca
- 1/2 jušne žlice maslaca
- malo maslinova ulja
- 2-3 jušne žlica fino ribanog parmezana
- 4 manje šnite kruha
- sol, papar
- 1 jušna žlica sitno sjeckanog vlasca
Priprema
1. korak
U zdjeli, na malo maslinova ulja i maslaca, propirjajte poriluk. Kad omekša dodajte mu grah, timijan i temeljac. Kuhajte još desetak minuta. Štapnim mikserom usitnite mali dio juhe samo da dobijete gušću teksturu.
2. korak
Na kraju dodajte jušnu žlicu parmezana. Šnite kruha namažite s malo maslinova
ulja i popecite ih kratko na tavici. Zatim ih narežite na kockice. Juhu raspodijelite u
zdjelice, na juhu posložite kockice kruha i pospite ostatkom parmezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....