Juha od poriluka i bijeloga graha

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 tanja poriluka, narezana na tanke kolutiće
  • 1 konzerva bijeloga graha
  • 1l povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 1/2 jušne žlice maslaca
  • malo maslinova ulja
  • 2-3 jušne žlica fino ribanog parmezana
  • 4 manje šnite kruha
  • sol, papar
  • 1 jušna žlica sitno sjeckanog vlasca

Priprema

1. korak

U zdjeli, na malo maslinova ulja i maslaca, propirjajte poriluk. Kad omekša dodajte mu grah, timijan i temeljac. Kuhajte još desetak minuta. Štapnim mikserom usitnite mali dio juhe samo da dobijete gušću teksturu.

2. korak

Na kraju dodajte jušnu žlicu parmezana. Šnite kruha namažite s malo maslinova

ulja i popecite ih kratko na tavici. Zatim ih narežite na kockice. Juhu raspodijelite u

zdjelice, na juhu posložite kockice kruha i pospite ostatkom parmezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 19:17