Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 veća cvjetača, razlomljena na manje komade
- 1 manja glavica luka, fino sjeckani
- 2 češnja češnjaka, grubo sjeckanog
- 1 stabljika celera, sitno sjeckani
- 1 manji krumpir, oguljen i narezan na kockice
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 2,5 dcl mlijeka
- 5 dcl temeljca
- 1 jušna žlica parmezana, fino ribanog
- 1 jušna žlica pšeničnog griza
- 1 jušna žlica maslinova ulja
- sol i papar
Priprema
1. korak
U zdjeli za juhu, na malo maslinova ulja propirjajte luk, češnjak i celer. Kad omekšaju, dodajte cvjetaču i krumpir te dodajte temeljac. Kuhajte poklopljeno dok cvjetača ne omekša.
2. korak
Zatim u blenderu usitnite povrće te ulijte mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte griz te vratite na laganu vatru dok ne postane vruća (ne ostavljajte da zakipi). Na kraju dodajte parmezan i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....