Trebat će vam:
1 kg bijelog graha
500 g luka
4 češnja češnjaka
100 g špeka ili pancete
100 ml ulja
1 mrkva
1 rajčica
2-3 svježe paprike
1 žlica ljute mljevene crvene paprike
sjeckani peršin po želji
sol, papar
Priprema:
Roštilj napunite ugljenom i upalite ga, pričekajte da se razgori i potom ga poklopite. Zagrijte kamado na 180 stupnjeva. Koristite li gusanu posudu, možete je staviti direktno na rešetku, a ako koristite glinenu ili lonac s tankim dnom, podesite kamado za indirektno kuhanje koristeći deflektor. Prije nego što jelo spremimo u kamadu, potrebno je prokuhati grah koji ste namočili dan prije, ili možete koristiti onaj iz konzerve, odnosno mladi. Grah bi trebao biti cijeloga zrna i ne prekuhan. Nemojte ocijediti svu vodu, trebat će vam za završetak jela. Špek narežite na trakice i stavite na tavicu da se prepeče, pa dodajte sitno sjeckani luk i propirjajte ga. Kad je luk staklast, dodajte grah i nasjeckane svježe rajčice i papriku. Posolite i poparite pa dodajte mljevenu crvenu papriku. Pripremljene sastojke stavite u glinenu ili gusenu posudu, dodajte ulja i vode od kuhanja kako bi grah varivo bilo srednje gustoće. Dodajte nasjeckanog peršina i stavite peći na zagrijani kamado. Kuhajte poklopljeno oko četrdeset minuta. Potom otklopite posudu i kuhajte još petnaestak minuta dok tekućina ne ispari.
GRAH S ROŠTILJA
Jeste li znali da na roštilju možete napraviti čak i gravče na tavče? Imamo recept i upute
Klasični sastojci, glinena ili gusena posuda i roštilj sve je što vam treba za pripremu još slasnijeg klasika
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....