Trebat će vam:
1 lungić (ili veći komad otkoštene piletine ili puretine)
100 g feta sira
400 g špinata
2 žlice senfa
1 žličica suhog ružmarina
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
sol i papar
Priprema:
Pomiješajte maslinovo ulje, timijan i senf, začinite solju i paprom pa dobro natrljajte lungić. Pustite da stoji najmanje dva sata. Špinat operite i očistite. Češnjak protisnite pa ga stavite u posudu na zagrijano maslinovo ulje. Dodajte češnjak i pustite da povene. Prebacite u zdjelu, dodajte feta sir i papar te druge začine po želji. Dodatno začinite solju, ali pripazite jer je feta sir dovoljno slan. Lungić prerežite po sredini, prekrijte ga folijom i lagano istucite kako biste ga mogli puniti. Premažite ga smjesom sira i špinata, zarolajte i po potrebi učvrstite čačkalicama ili zavežite špagom. Najprije ga zapecite na tavi sa svih strana, a zatim ga vratite u pećnicu na otprilike 45 minuta na 200 stupnjeva. Pečenog izvadite iz pećnice, pustite da se kratko odmori, a zatim ga režite na kolutiće i poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....