2 velika krumpira pola glavice crvenog luka 1 režanj češnjaka 1,5 žličica kumina ulje 2 srednje pečene cikle 300 g kiselog vrhnja 30 g ribanog hrena 1 žlica majoneze sol i papar |
Naribajte krumpire i iscijedite iz njih suvišnu tekućinu. Ogulite i dobro usitnite luk, ogulite i zdrobite češnjak, a potom lagano tostirajte sjemenke kumina u suhoj tavi. Pomiješajte krumpire, luk i češnjak u velikoj zdjeli pa dodajte kumin, sol i papar. Kalup za muffine premažite s malo ulja pa obložite svaku rupu mješavinom naribanog krumpira i luka. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite krumpir sat vremena, dok košarice ne postanu smeđe i hrskave. Nemojte zaboraviti okrenuti kalup nakon pola sata kako bi se sve košarice podjednako ispekle. Pripremite umak od hrena tako što ćete pomiješati kiselo vrhnje, majonezu i hren. Kada su košarice od krumpira gotove, dodajte u svaku žlicu umaka od hrena i dovršite ciklom koju ste narezali na kockice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....