Trebat će vam:
800 g junetine
1 veći luk
2-3 mrkve
1 korijen peršina
1 komad korijena celera
3 režnja češnjaka
200 g pelata
žlica koncentrata rajčice
1 žličica mljevene crvene paprike
1 lovorov list
1 grančica ružmarina
sol i papar
500 ml mesnog temeljca
maslinovo ulje
prstohvat šećera
sol i papar
Za pire:
400 g krumpira
50 g maslaca
100-150 ml mlijeka
1 jaje
sol
Priprema:
Najprije nasjeckajte luk i pirjajte ga na maslinovom ulju, a kada se zažuti dodajte sjeckano korjenasto povrće. Junetinu zapecite na malo masnoće pa je dodajte u lonac s izdinstanim povrćem. Dodajte sitno sjeckani češnjak, papar, mljevenu crvenu papriku, sitno sjeckani ružmarin, lovorov list i koncentrat rajčice. Kratko pržite pa dodajte pelate i kuhajte 20-ak minuta. Pelate razlomite kako biste dobili lijep, gusti umak. Začinite soli i paprom te dodajte prstohvat šećera. Pire krumpir napravite od krumpira, mlijeka i maslaca. Ohladite ga i umiješajte jaje. Posolite. U posudu za pečenje stavite mesni umak, a zatim sve prekrijte pire krumpirom i pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Prije posluživanja kratko ohladite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....