Kreće sezona gljiva, a s njima i priprema raznih rižota, gulaša i gustih ukusnih juha, ali ako ste u strci s vremenom gljive uvijek možete brzo pripremiti s jajima u tavi. Kajgana odlično paše uz vrganje, pa i šampinjone, a jeste li je ikada pripremili s bukovačama i kesten gljivama? Donosimo vam super brz i jednostavan recept za ovo ukusno jelo koje nam je pripremio bračni par Tomislav i Jelena Skupnik, koji pored Jastrebarskog uzgajaju desetak vrsti gljiva.
Trebat će vam:
2 žlice masti
kraljevske bukovače
kesten gljive
nekoliko šnita špeka
3 jaja
sol i papar
Priprema:
Zagrijte dvije žlice masti na tavi.
Narežite kesten gljive tako da imaju i klobuk i stapke. Kraljevske bukovače narežite na ploške.
Zamutite jaja.
Popržite gljive dok ne pozlate, ubacite slaninu narezanu na trakice, ulijte umućena jaja i pecite nekoliko minuta. Posolite i popaprite.
Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....