BRZI RUČAK

Iskoristite sezonu i napravite jednostavnu, a kremastu tjesteninu s vrganjima

 Luchezar/Getty Images/istockphoto
Osim kupovne tjestenine, ovdje možete iskoristiti i trgance ili špecle koje ste sami napravili

Trebat će vam:

1 luk

2 režnja češnjaka

5-6 lijepih vrganja

Tjestenina po želji

2 grančice timijana

1 šaka suncokretovih sjemenki

1 šaka bučinih sjemenki

1 šaka ribanog parmezana

sol i papar

ulje

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dok čekate da poprimi boju, stavite grijati vodu za tjesteninu. Na luk dodajte najprije češnjak, a zatim i vrganje i pustite da se lagano zapeku i puste aromu. Ubacite i timijan. Dok se tjestenina kuha, uzmite nekoliko žlica vode u kojoj se kuha i podlijte gljive. Ako je potrebno maknite s vatre dok tjestenina nije skoro gotova, a potom tjesteninu prebacite u tavu s gljivama i dodajte još vode od kuhanja. Začinite soli i paprom. Umiješajte i pola pripremljenog sira. Drugu polovicu sira ubacite u blender zajedno sa sjemenkama i usitnite. Kada od gljiva, sira i vode od tjestenine dobijete kremasti umak, maknite s vatre i pospite sjemenkama i sirom. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:40