Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
5-6 lijepih vrganja
Tjestenina po želji
2 grančice timijana
1 šaka suncokretovih sjemenki
1 šaka bučinih sjemenki
1 šaka ribanog parmezana
sol i papar
ulje
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dok čekate da poprimi boju, stavite grijati vodu za tjesteninu. Na luk dodajte najprije češnjak, a zatim i vrganje i pustite da se lagano zapeku i puste aromu. Ubacite i timijan. Dok se tjestenina kuha, uzmite nekoliko žlica vode u kojoj se kuha i podlijte gljive. Ako je potrebno maknite s vatre dok tjestenina nije skoro gotova, a potom tjesteninu prebacite u tavu s gljivama i dodajte još vode od kuhanja. Začinite soli i paprom. Umiješajte i pola pripremljenog sira. Drugu polovicu sira ubacite u blender zajedno sa sjemenkama i usitnite. Kada od gljiva, sira i vode od tjestenine dobijete kremasti umak, maknite s vatre i pospite sjemenkama i sirom. Poslužite odmah.