Idealno za ponijeti na posao

Imate li previše mrkve u hladnjaku, pripremite s njom hrskave popečke

Ubacite u smjesu i tikvice, začine i parmezan za poseban okus

Mrkva i tikvice odlične su namirnice jer su relativno povoljne, a izdašne pa kada nemate drugih ideja, iskoristite ih za pripremu hrskavi i ukusnih popečaka koji su odlični i kao toplo jelo, ali i hladni obrok koji možete ponijeti na posao, piknik ili planinarenje.

Popečci od mrkve, tikvica i parmezana

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 4

Trebat će vam:

1 srednja tikvica
1 mrkva
1 jaje
45 g ribanog parmezana
30 g brašna
1 žličica češnjaka u prahu
sol i papar prema ukusu
maslinovo ulje za kuhanje

image
Albina Yalunina/Getty Images

Naribajte tikvice i stavite ih u kuhinjsku krpu ili gazu. Rukama istisnite svu vlagu iz tikvica pa ih stavite u zdjelu za miješanje. Zatim naribajte mrkvu i dodajte je u zdjelu. Dodajte jaje, brašno, parmezan, češnjak u prahu, sol i papar. Žlicom miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Zagrijte otprilike žlicu maslinova ulja u neprianjajućoj tavi. Dozirajte smjesu žlicom izravno u tavu koliko stane da među njima ostane mjesta i žlicom poravnajte popečke. Pecite 2 - 3 minute dok ne porumene. Zatim ih okrenite i pecite još oko dvije minute. Prebacite na tanjur i ispecite ostatak smjese. Za posluživanje prelijte grčkim jogurtom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 05:02