Mrkva i tikvice odlične su namirnice jer su relativno povoljne, a izdašne pa kada nemate drugih ideja, iskoristite ih za pripremu hrskavi i ukusnih popečaka koji su odlični i kao toplo jelo, ali i hladni obrok koji možete ponijeti na posao, piknik ili planinarenje.
Popečci od mrkve, tikvica i parmezana
Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 4
Trebat će vam:
1 srednja tikvica
1 mrkva
1 jaje
45 g ribanog parmezana
30 g brašna
1 žličica češnjaka u prahu
sol i papar prema ukusu
maslinovo ulje za kuhanje
Naribajte tikvice i stavite ih u kuhinjsku krpu ili gazu. Rukama istisnite svu vlagu iz tikvica pa ih stavite u zdjelu za miješanje. Zatim naribajte mrkvu i dodajte je u zdjelu. Dodajte jaje, brašno, parmezan, češnjak u prahu, sol i papar. Žlicom miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Zagrijte otprilike žlicu maslinova ulja u neprianjajućoj tavi. Dozirajte smjesu žlicom izravno u tavu koliko stane da među njima ostane mjesta i žlicom poravnajte popečke. Pecite 2 - 3 minute dok ne porumene. Zatim ih okrenite i pecite još oko dvije minute. Prebacite na tanjur i ispecite ostatak smjese. Za posluživanje prelijte grčkim jogurtom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....