Trebat će vam:
3 jabuke srednje veličine
120 g šećera
30 g suhe kombu alge
2 zvjezdasta anisa
1 pakiranje lisnatog tijesta
Za sladoled:
100 g lisičarki
375 ml punomasnog mlijeka
125 ml slatkog vrhnja
0,5 g soli
2,5 g mlijeka u prahu
95 g šećera
100 g žumanjaka
Priprema:
Karamelizirajte lisičarke u tavi s malo šećera. Stavite ih u blender i napravite pire od njih. Zakuhajte mlijeko, vrhnje, sol i pire od lisičarki, sa strane pomiješajte žumanjke i šećer te polagano dodajte u mlijeko. Miješajte na srednjoj vatri do 82°C, a zatim zamrznite u škrinji preko noći. Kombu algu tostirajte sa zvjezdastim anisom 15 minuta u pećnici na 200°C. U međuvremenu napravite tamnu karamelu sa šećerom i vodom te dodajte alge i anis. Ostavite preko noći da se zgusne karamel. U tavu stavite karamel, dodajte potom jabuke, lagano ih obložite karamelom i odmah poklopite tanko razvaljanim prhkim tijestom. Pecite na 220°C 15-ak minuta. Poslužite uz sladoled.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....