Priprema: 30 min
Pečenje: 30 min
Porcija 4
Trebat će vam:
2 velika patlidžana
šalica od 200 ml sirove kvinoje
šalica od 200 ml pinjola
100 g feta sira
2 režnja češnjaka
1 jaje
maslinova ulja
svježih listića peršina
Priprema:
Stavite pinjole u mlaku vodu da malo omekšaju. U cjedilu operite kvinoju hladnom vodom jer će u protivnom biti gorka. Skuhajte je u slanoj vodi (kuhana je kad se počnu nazirati klice) i ocijedite, pa isperite hladnom vodom. Pustite da se cijedi. Ocijedite i pinjole koji su stajali u mlakoj vodi. Uzdužno prerežite patlidžane pa izdubite sredinu. Posolite ih i ostavite stajati sa strane. Jaje pjenasto umutite, pomiješajte ga s kvinojom i pinjolima. Izdrobite feta sir i dodajte ga u mješavinu. Popaprite i oprezno posolite jer je sir slan. Umiješajte i sjeckani peršin te češnjak. Uključite pećnicu na 200 °C. Papirnatim ručnikom upijte tekućinu koja se nakupila u patlidžanima. Poprskajte unutrašnjost s maslinovim uljem, pa patlidžane napunite nadjevom. Stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i pecite tridesetak minuta. Gotove patlidžane dodatno ukrasite listićima peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....