Talijanski sgroppino mogao bi biti novi hit ljeta, predviđa portal Food and Wine. Naime, nakon što smo proteklih godina uživali u affogatu, spoju kave i sladoleda od vanilije, a prošle godine veliki hit bio je frosé, smrznuti pa blendani rose, ove godine radimo alkoholni napitak sa sorbetom od limuna, votkom i proseccom ili - sgroppino.
Radi se tako da se svi sastojci pomiješaju u zdjelici, a zatim, dok su još dovoljno hladni, prebacuju u čašu, poslužuju uz krišku limuna ili limunovu koricu i ispijaju na slamku, nakon ručka, na večernjem ili druženju uz roštilj.
Naš prvi izbor sorbeta za ovo piće je svakako Croccantino od limuna i cvijeta kadulje, o kojem smo nedavno pisali, no ako vam nije dostupan, iskoristite onaj koji možete pronaći u najbližem supermarketu. Također, unatoč tome što se u originalnom receptu koriste votka i prosecco, ako i niste najveći fanovi tih pića, koristiti možete gin, dok umjesto prosecca, koristiti možete i pjenušac po izboru. U nastavku ostavljamo originalni recept.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....