Ako nikada niste mogli odlučiti volite li više brownies ili cheseecake, ne brinite, ovo je savršen recept samo za vas kronično neodlučne!
Brownie dio:
200 g čokolade 150 g maslaca 180 g šećera u prahu 2 jaja prstohvat soli 100 g brašna |
Cheesecake dio:
400 g krem sira 200 g svježeg sira 4 žlice šećera u prahu 1 vanilin šećer 2 jaja 400 g jagoda |
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 170 °C i kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje. Rastopite maslac i čokoladu pa im redom umiješajte sve ostale sastojke za brownie dio. Prelijte smjesu u kalup i pecite 20-ak min, dok se po vrhu ne stvori korica. U međuvremenu u zdjeli pomiješajte sve sastojke za cheesecake dio. Kad se uhvatila korica, prelijte kremu sa sirom preko čokoladnog tijesta i pecite još 30 do 35 min. Izvadite i pustite kolač da se ohladi do sobne temperature pa ga preko noći ostavite u hladnjaku. Sutradan po vrhu složite jagode.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....