Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 kg svježe cikle
1 žlica maslinova ulja
200 g miješane salate (rukola, potočarka, mladi špinat)
60 g tostiranih oraha
150 g feta sira
1 avokado
60 ml maslinova ulja
2 žlice crvenog vinskog octa
1 žličica meda
1 žličica senfa
1 režanj češnjaka
1 žličica svježe majčine dušice
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Ciklu dobro operite i odrežite vrh, ali ostavite oko 4 cm peteljke. Narežite je na ploške debljine otprilike 2 cm. U plitku posudu za pečenje stavite ciklu i pokapajte je uljem. Pecite 30 minuta, ili dok ne omekša. Malo ohladite i ogulite koru.
Dok čekate, na suhoj tavi kratko tostirajte orah.
U međuvremenu napravite preljev od crvenog vinskog octa. Stavite maslinovo ulje, ocat, med, senf, usitnjeni režanj češnjaka i majčinu dušicu u staklenku s poklopcem na navoj i dobro protresite.
Toplu ciklu stavite u plitku zdjelu za posluživanje s lisnatim povrćem, na ploške narezanim avokadom i tostiranim orasima. Lagano promiješajte da se sjedini.
Namrvite fetu preko salate, pokapajte preljevom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....