Bijela riba koju možete koristiti u pripremi ovih pohanaca je bakalar, kolja ili grdobina. Bitno je da je riba prilično kompaktna kako ne biste imali problema s prženje. A kad ste taj dio riješili onda je vrijeme samo za uživanciju u hrskavim pohancima i osvježavajućem umaku. I naravno, osvježavajućoj pivi poput San Servolo Indian pale alea, Varionica pale alea ili pak engleskog Ruddles Best alea, Old Speckled Hen alea i alea Lab Barbe.
Trebat će vam:
Za riblje štapiće:
6 fileta bijele ribe po želji brašno jaja krušne mrvice ulje za prženje kukuruzna krupica peršin sol i papar |
Za umak:
2 žlice sjeckanog kopra 180 g vrhnja limunov sok sol i papar žlica majoneze |
Priprema:
Riblje filete dobro osušte i u potpunosti očistite od kosti. Izrežite ih na trakice debljine 2 centimetra te ih posplite i popaprite. Brašno, jaja i krušne mrvice odvojite u zasebne tanjure za paniranje. U jaja dodajte i sjeckani peršin. Ribu uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice. Ponovite postupak ako želite hrskaviju koricu. Pržite u dubokom ulju par minuta ili dok pohanci ne postanu zlatno žuti. Za umak jednostavno pomiješajte sve navedene sastojke i dobro ih izmiješajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....