Trebat će vam:
oko 12-14 komada conchiglie tjestenine (školjke)
230 g mljevene junetine
2 žličice paste od rajčice
1 srednje veliki luk
3 režnja češnjaka
nekoliko listića bosiljka
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica origana
sol i papar
60 g mladog špinata
225 g umaka od rajčice
100 g mozzarelle
100 g parmezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte školjke al dente prema uputama na pakiranju. Dok se školjke kuhaju, zagrijte veliku tavu bez ulja. Dodajte mljevenu junetinu i pržite 2-3 minute. Dodajte nasjeckani luk, češnjak, bosiljak, origano, pastu od rajčice i sol i papar po ukusu. Pirjajte dvije minute pa dodajte špinat i pirjajte još dvije minute. Nakon što se školjke skuhaju (pazite da se ne prekuhaju jer će se početi raspadati), a meso je spremno, stavljajte po žlicu i pol mesne smjese u školjke pa ih poslažite u vatrostalnu posudu. Po vrhu prelijte umakom od rajčice, pospite mozzarellom i parmezanom i pecite 15 minuta na 200 °C dok se lijepo ne zapeku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....