RUČAK ZA EKIPU

Hot dog s kobasicama umotanim u slaninu, brzim umakom i dva jednostavna dodatka

 Deposit Photos/
Ovako napravljen hot dog možete poslužiti uz pečeni ili prženi krumpi ili, još bolje, batat

Trebat će vam:

8 kobasica

8 peciva

8 komada tanko rezane slanine

Ukiseljeni krastavci

1 rajčica

1 manji ili 1 mladi luk

100 ml grčkog jogurta

1 žlica senfa

1 žličica meda

Limunov sok

Priprema:

Kobasice najprije skuhajte, a zatim ih omotajte kriškama slanine i dodatno zapecite na tavi dok slanina ne postane hrskava. Izvadite ih iz tave pa na istoj masnoći tostirajte peciva. Ukiseljene krastavce za to vrijeme nasjeckajte na sitno. Isto napravite i s rajčicom i lukom. Rajčicu i luk pomiješajte, začinite soli i paprom te malo limunova soka i prema želji dodajte svježi peršin. Grčki jogurt pomiješajte sa senfom i medom. Dodati možete i malo limunova soka. Pecivo premažite dobivenim umakom, dodajte kobasicu sa slaninom, a zatim dodajte krastavce i rajčicu s lukom. Poslužite još toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 19:50