Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 8 jušnih žlica palente
- 0,5 dcl maslinova ulja
- 1 crveni luk (nariban i karameliziran u čips)
- 2 jušne žlice narezanih sušenih rajčica
- 4-5 velikih krakova kuhane hobotnice
- 1 žlica ukiseljenih kapara
- 2 mlada luka
- sol
- prstohvat čilija
Priprema
1. korak
Skuhajte palentu u posoljenoj i nauljenoj vodi pa je, kad je gotova, prelijte u manje (nauljene) kalupe.
2. korak
Dok je palenta topla, pospite karameliziranim lukom. Luk ćete karamelizirati ako ga naribate, pomiješate s malo meda i limunova soka, blago posolite pa pažljivo zapečete na ovlaš nauljenoj tavi na srednje jakoj vatri, stalno miješajući i pazeći da ne zagori.
3. korak
Na hladnu palentu potom stavite prethodno kuhane krakove hobotnice pa preko svega pospite kapare, sušene rajčice i sitno narezan mladi luk. Po volji poprskajte s još malo ulja, soli i čilija (kajenskog papra).
Pripremio: Zlatko Gall
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....