DOBRA IDEJA

Hladna ljetna juha od pomidora i tikvica s jednostavnim, hrskavim čipsom od tikvica

 Marko Miscevic/Cropix
Za ovu juhu trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a sjajna ideja bit će poslužiti je uz hrskavi čips od tikvica

Za juhu će vam trebati:

1 teglica crvene salse od rajčica (oko 200 ml)
1,5 manja tikvica
maslinovo ulje po želji
papar
sol
chilli po želji

Čips:

pola srednje velike tikvice
divlji timijan

Dodatno:

balzamični ocat

Priprema:

U blender stavite na kockice narezanu sirovu tikvicu, teglicu umaka od rajčice, maslinovo, papar, sol, chilli i sve izblendajte te pustite da stoji u hladnjaku kako bi se dobro ohladilo (najbolje pol dana do jedan dan). Za čips na rezač (mandolinu) na tanko narežite tikvicu koju zatim nasolite i osušite na ubrusu te stavite u vruće ulje koje je aromatizirano grančicom ružmarina i pržite dok tikvica ne poprimi boju. Poslije stavite grančice divljeg timijana u ulje i lagano ih popržite. Kremu zatim stavite u zdjelicu koja je na podlozi od leda kako bi ostala hladna te čips od tikvice i timijana posložite na vrh kreme i dekorirajte balzamičnim octom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 07:00