Trebat će vam:
1 krastavac
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 kg rajčica (šljivara ili volovsko srce)
2 češnja češnjaka
2 mlada luka
75 g starog hrskavog bijelog kruha
2 žlice jabučnog barikiranog octa ili aceta balsamica
tostirani kruh po želji za posluživanje
Priprema:
Krastavac ogulite i narežite na komadiće, papriku očistite od sjemenki i nasjeckajte, rajčice narežite na komadiće, češnjak protisnite, mladi luk sitno narežite, stari kruh narežite na komadiće. Sve stavite u veliku zdjelu, dobro začinite solju i paprom, octom i maslinovim uljem. Dobro promiješajte pa pustite da odmori najmanje pola sata, a može i preko noći. Sve stavite u blender i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Kušajte pa začinite po potrebi. Poslužiti možete s tostiranim kruhom koji možete prije posluživanja zagrijati na tavici i premazati maslinovim uljem. Po potrebi dodatno ohladite u hladnjaku ili poslužite s kojom kockicom leda, pospite s malo nasjeckanog bosiljka, još malo maslinova ulja i kušajte prije posluživanja pa začinite po potrebi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....