Trebat će vam:
500 g rajčica
250 g pelata
2 režnja češnjaka
1 žlica maslaca
1 luk
1 žličica šećera
1 šaka svježeg bosiljka
4 kriške kruha
200 g sira
100 g maslaca
Priprema:
Na malo maslinova ulja najprije pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim dodajte češnjak i pirjajte još 2 minute. Nakon toga dodajte sitno sjeckanu rajčicu, pustite da se krčka, a zatim i pelate. Dodajte i 100 ml vode, sol, šećer, papar i bosiljak. Kuhajte 20 minuta, a zatim sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Na kraju pripremite kriške kruha za sendviče te ih premažite maslacem s unutrašnje strane. Na svaku polovicu dodajte krišku sira i preklopite. Premažite donji dio sendviča maslace i stavite ga na dobro zagrijanu tavu. Jačina vatre neka bude srednja, a dok se sendvič peče lagano ga pritisnite špatulom. Kada s donje strane poprimi boju, na gornju stranu dodajte još malo maslaca pa preokrenite i pecite dok se sir ne otopi. Sendvič prerežite na pola i poslužite uz juhu.
KAKVA KOMBINACIJA!
Gustu juhu od rajčice ovog puta poslužite uz hrskave tople sendviče sa sirom
Juha od rajčice i hrskavi, slasni topli sendviči iz tave kombinacija su koju ne želite propustiti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....