RUČAK NA ŽLICU

Gusto sezonsko varivo s piletinom, krumpirom, mrkvom, tikvicama i porilukom

 Lauripatterson
Želite li varivo učiniti još gušćim, dio kuhanog povrća izvadite iz lonca, izblendajte u pire pa vratite varivu

Trebat će vam:

400 g piletine
3 mrkve
2 krumpira
2 korijena peršina
1 manji poriluk
1 tikvica
2 lovorova lista
2 grančice timijana
Sol i papar

Priprema:

Piletinu nasjeckajte na komadiće pa je zapržite na malo ulja. Mrkvu, krumpir, korijen peršina i manji poriluk nasjeckajte na sitno. Piletinu izvadite iz posude, na ulje stavite poriluk, pirjajte tri minute pa dodajte mrkvu, peršin i krumpir. Pirjajte 5 minuta, a zatim dodajte na komadiće nasjeckanu tikvicu. Ubacite lovorov list i timijan, sol i papar i dodajte vode ili temeljca toliko da pokrije sve sastojke, vratite piletinu i kuhajte dok povrće ne omekša. Po potrebi dodatno začinite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:14