Trebat će vam:
1 glavica luka
1 manja glavica kelja
100 g slanine
1 konzerva graha
2 mrkve
1 lovorov list
sol i papar
ulje
pileći ili povrtni temeljac
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim dodajte i sjeckanu mrkvu. Pirjajte 10-ak minuta pa dodajte crvenu papriku, sol i papar, lovorov list i prelijte sve temeljcem ili vodom. Pustite da se krčka 10-ak minuta, a zatim dodajte kelj koji ste oprali i nasjeckali na komadiće. Ako želite, u ovom varivu kuhati možete i komad mesa prema želji. Ubacite i isprani grah. Za to vrijeme slaninu ispecite na suhoj tavi. Neka postane hrskava, a zatim je razlomite na komadiće. Kada varivo postane gusto, maknite ga s vatre, a zatim po vrhu pospite komadiće slanine. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....