Trebat će vam:
400 g svinjskog karea bez kosti
1 luk
300 g šampinjona
2 režnja češnjaka
1 žličica timijana
1 žličica crvene mljevene paprike
100 ml vina
2 žlice kiselog vrhnja
temeljac ili voda
svježi peršin
sol i papar
Priprema:
Svinjski kare narežite na odreske željene debljine. Posolite ih i dobro zapecite s obje strane. Maknite ih na tanjur. Na istom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte češnjak, pirjajte pola minute, a zatim dodajte i sjeckane šampinjone. Dodajte timijan, sol i papar pa pirjajte oko 5 minuta, dok šampinjoni ne poprime boju. Vratite meso. Dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte i malo temeljca ili vode. Dodajte crvenu papriku i krčkajte 20-ak minuta. Na kraju malo temeljca pomiješajte s kiselim vrhnjem i sve zajedno umiješajte u umak. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....