Trebat će vam:
400 g prsa od guske
200 ml mesnog temeljca
30 g kupina
1 žlica meda
20 ml vina od kupina
15 g maslaca
10 g škrobnog brašna
sol i papar
Priprema:
Prsa od guske posolite, lagano popaprite i vakuumirajte. Nakon toga ih stavite na kuhanje u sous vide uređaj na 12 sati, kako bi prsa bila mekša i da sačuvate aromu i sokove. Nakon toga prsa naglo zapecite na vreloj tavi s jedne i druge strane podlijte vinom, dodajte med, kupine i podlijte temeljcem. Kad umak prokuha, zgusnite ga maslacem pomiješanim sa škrobnim brašnom.
Žličnjaci od svježeg sira i špinata:
100 g oštrog brašna
50 g svježeg sira
50 g špinata
1 jaje
sol i papar
30 g maslaca
Priprema:
Za žličnjake pomiješajte brašno, sir, usitnjeni špinat, jaje, sol i papar, i ostavite masu da se odmori. Nakon toga stavite vodu da zakipi, začinite je i žlicom ukuhajte žličnjake. Kad su kuhani, u tavici otopite maslac, stavite žličnjake kratko da se peku, i prema potrebi, dodajte začine.
Pirjani crveni kupus sa suhim šljivama i balzamičnim octom:
250 g crvenog kupusa
50 g ljubičastog luka
30 g suhih šljiva
sol i papar
20 ml balzamičnog octa
30 g maslaca
Priprema:
Sitno sjeckani luk popirjajte na maslacu, dodajte ribani kupus i začine pa pirjajte na laganoj vatri. Kad kupus bude napola gotov, dodajte sjeckane šljive i balzamični ocat. Sve zajedno pirjajte dok kupus nije gotov.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....