Trebat će vam:
400 g piletine
3 - 4 krumpira
1 luk
3 mrkve
2 mlada luka
1 paprika
2 lovorova lista
2 žličice crvene mljevene paprike
1 šaka svježeg peršina
voda ili pileći temeljac
ulje
sol i papar
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije sa svih strana zapržite komade piletine. Maknite ih iz posude, a zatim na isto ulje dodajte sitno nasjeckani luk. Pustite da se zažuti te dodajte protisnuti češnjak, sitno nasjeckanu mrkvu, nasjeckani krumpir i papriku. Pirjajte 10-ak minuta. Začinite crvenom mljevenom paprikom, soli i paprom. Ubacite i dva lovorova lista. Dodajte vruću vodu ili zagrijani temeljac, a zatim vratite piletinu. Kuhajte 40-ak minuta i na kraju pospite sitno nasjeckanim mladim lukom i sitno nasjeckanim svježim peršinom.