Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g svinjskog lungića (mariniranog)
- 160 g crnih truba
- 4 dl umaka od pečenja
- 100 ml kiselog vrhnja
- 400 g krumpira
- 20 g maslaca
- 60 ml mlijeka
- začini, sol i papar
Priprema
1. korak
Svinjski lungić u komadu ispečemo na laganoj vatri na roštilju. Za to vrijeme pripremamo umak na način da temeljnom umaku od pečenja dodamo crne trube, prokuhamo 5 minuta, zatim legiramo kiselim vrhnjem. Krumpir skuhamo u slanoj vodi, procijedimo te dodamo maslac i mlijeko pa izradimo pire. Lungić narežemo na šnite, poslužimo uz pire krumpir te prelijemo umakom.
Recept restorana DP, Donji Zvečaj
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....