Grilani lungić u umaku od crne trube

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g svinjskog lungića (mariniranog)
  • 160 g crnih truba
  • 4 dl umaka od pečenja
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 400 g krumpira
  • 20 g maslaca
  • 60 ml mlijeka
  • začini, sol i papar

Priprema

1. korak

Svinjski lungić u komadu ispečemo na laganoj vatri na roštilju. Za to vrijeme pripremamo umak na način da temeljnom umaku od pečenja dodamo crne trube, prokuhamo 5 minuta, zatim legiramo kiselim vrhnjem. Krumpir skuhamo u slanoj vodi, procijedimo te dodamo maslac i mlijeko pa izradimo pire. Lungić narežemo na šnite, poslužimo uz pire krumpir te prelijemo umakom.

Recept restorana DP, Donji Zvečaj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 21:21