Grah s repom i krumpirom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g kuhanog graha
  • 500 g kisele repe
  • 2-3 krumpira
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • peršinov list
  • mast
  • 250 g špeka
  • sol l papar

Priprema

1. korak

Špek skuhajte u komadu u zasebnoj posudi ili ga narežite na manje komade i prepcite na tavi. Na masti dinstajte sitno nasjeckan luk, a kada omekša dodajte kiselu repu ispranu u vodi.

2. korak

Krumpir narežite na kockice, a češnjak na sitno pa dodajte u lonac i ulijte vode toliko da prekrije sve sastojke. Kuhajte dok povrće ne omekša, a desetak minuta prije kraja stavite u lonac i ocijeđeni kuhani grah te sjeckani peršinov list.

3. korak

Dodajte i kuhani ili pečeni špek i kuhajte desetak minuta da se svi okusi prožmu. Možete podliti i s malo vode u kokoj se kuhao špek. Posolute i popaprite.

Savjet: u varivo možete dodati i kuhana suha rebrica ili na komade narezan buncek. Ili kobasicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 07:24