RUČAK USRED TJEDNA

Gotova u samo 20 minuta: danas kuhamo brzu i jednostavnu tjesteninu s tunom

 Deposit Photos/
Kada se zaželite brzog, ali ukusnog ručka, tjestenina s tunom na ovaj način bit će odlična ideja

Trebat će vam:

1 šaka bosiljka

1 šaka badema

1 režanj češnjaka

1 komadić tvrdog sira po želji

Maslinovo ulje

Sok pola limuna

1 konzerva tune

Tjestenina

1 luk

Sol i papar

Priprema:

U blender najprije ubacite bosiljak, bademe, ulje, režanj češnjaka, sir i sok pola limuna. Blendajte dok ne dobijete pesto. Tjesteninu skuhajte, a zatim na tavi na maslinovu ulju pirjajte luk dok ne povene, dodajte pesto i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, dodajte tjesteninu i ocijeđenu tunu iz konzerve. Dodatno začinite po potrebi, promiješajte i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 16:09