LAŽNE LAZANJE

Genijalan složenac od tjestenine, mljevene junetine, umaka od rajčice i bešamela

 Mariha-kitchen
Umjesto pripreme tijesta za lazanje, iskoristite široke rezance pa ubrzajte proces pripreme slasnog ručka

Priprema: 15 minuta
Pečenja 60 minuta
Porcija 4

Trebat će vam:

300 g širokih rezanaca ili druge tjestenine po želji
sol i papar
300 g mljevene junetine
3 mrkve
veća konzerva pelata rajčica
80 g maslaca
1 žlica brašna
250 ml mlijeka
malo mljevenog muškatnog oraščića
paketić ribanca

Priprema:

Skuhajte rezance u slanoj vodi i ocijedite ih. Na ulju pirjajte mljeveno meso. Naribajte mrkvu, pa je dodajte u meso i nastavite pirjati. Posolite i popaprite. Na kraju dodajte rajčicu i dalje pirjajte dok tekućina malo ne ispari. U manjoj posudi otopite maslac, dodajte brašno i zalijte mlijekom. Kuhajte dok se smjesa malo ne zgusne, začinite ribanim muškatnim oraščićem. Posudu za pečenje premažite maslacem, pa slažite red kuhanih rezanaca, red mesa, sloj bijelog umaka. Na kraju neka budu rezanci. Posipajte ribancem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 12:00