Obožavanje trešanja

Galette s trešnjama

Odličan desert!

Trebat će vam:

1 i pol šalice brašna
2 žlice šećera
1/2 žličice soli
113 g (8 žlica) hladnog maslaca, najbolje smrznutog
1/4 šalice hladne vode

Priprema:

U posudu staviti brašno, šećer i sol, promiješati pa dodati narezani jako hladni maslac i izradite tijesto rukama ili mikserom s nastavcima za tijesto. Uliti malo vode, mijesiti pa uliti još malo vode i zamijesiti tijesto do kraja. Razvaljati ga, zarolati i staviti u hladnjak na dva sata. Kad se izvadi iz hladnjaka, ostaviti ga par minuta na sobnoj temperaturi, zatim po njemu rasporediti trešnje, posuti ih s malo šećera i rubove tijesta preklopiti pa ih premazati mlaćenicom. Peći na 180 - 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Posuti na kraju listićima badema i šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:30